Världens bästa affär

DSC_0701 DSC_0699  DSC_0697 På väg till mataffären på Aegina passerar vi en båttillbehörsaffär, och jag tittar in, jag har ju ett ständigt behov av båtprylar. Väl inne drog vi efter andan, maken till välsorterad butik på liten yta har jag aldrig sett. Tätt, tätt med hyllor från golv till tak. Burkar, lådor, kartonger i prydliga rader, inte en tom yta någonstans. På en monter hängde hundratals schackel, en sällan skådad variationsrikedom, tunna stora, tjocka stora, alla tänkbara former, och som det visade sig: i flera kvaliteter dessutom. Naturligtvis hade de en dubbel avlastare i den dimension jag behövde och skruv och mutter och brickor. (Som fö heter rondelles på grekiska, det kan man komma ihåg) Små märlor i stål hade han också, som jag letat efter i flera affärer. De ska jag använda tillsammans med resårband för att hänga upp själva vingen till vindrodret i taket ovanför min säng. Och orange resårband hade han, som jag såklart köpte istället för det trista vita som jag skaffat tidigare. Olika typer av papegojhakar hade han också, som man så sällan hittar, men jag kunde inte komma på vad det var jag skulle ha dem till.

DSC_0698JaDSC_0695g gick runt och beundrade och önskade att jag tänkt på att ta med listan över alla småsaker jag behöver och vill ha, jag mindes inte allt. Men allt jag kunde komma på att jag behövde fanns, och jag överöste innehavaren med min förtjusning. Med stolthet i blicken bad han mig följa med tillbaka in i affären, och så visade han sitt egenuppfunna system. På hyllorna med skruvar, muttrar, brickor mm låg alla 6mm prylar i lådor med etiketten i en färg, alla 8mm lådor hade etiketten i en annan färg osv. Och sen drog han med mig till en hylla med elprylar. Där hade alla 12volt grejor priset skrivet med röd penna, och alla 24 volt med grön. Så enkelt och så genialt!