Hur står det till med jämställdheten?

Linda Lindenau är jordenruntseglare, ledare och inspiratör. Hennes föreläsningar handlar om människor, om mod och rädsla, ledarskap, drivkrafter, konfliktlösning och vad som händer i grupper där man bor tätt, ställs inför nya utmaningar och inte alltid tycker om den man bor ihop med.

Linda har en omfattande vana av att arbeta med grupper under speciella omständigheter. Linda leder seglingskurser för kvinnor och hon har seglat jorden runt som ensam ansvarig för betalande besättningar, som en av ytterst få kvinnor i världen. Hon har etablerat sig i båtvärlden, ett område med en lång tradition av mansdominans, vilket har krävt auktoritet, mod, överseende och en hel del list. Tillsammans med sin breda erfarenhet från tidigare arbeten inom både näringsliv, myndigheter och ideella organisationer ger detta henne en unik förmåga att tolka de situationer som uppstår människor emellan.

Under sina kurser och långseglatser har Linda samlat på sig stor erfarenhet och kunskap kring hur en grupp fungerar, hur kvinnor kommunicerar och hur man kan få helt okända människor att samarbeta som ett riktigt team. Till en början möter Linda ofta en stor osäkerhet men efter hand ser hon hur dessa kvinnor börjar växa i sin tro på sig själva. I sina föreläsningar delar hon med sig om hur hon uppfattar och tänker kring kvinnors sviktande självförtroende men även vad som verkar kunna skapa kvinnor med mera mod. Linda föreläser även om vad som driver och motiverar henne och att hon låter sina beslut hellre styras av lust än av rädsla. Hon delar generöst med sig av sina metoder och knep för att få grupper av kvinnor att fungera prestigelöst, stöttande och lösa eventuella konflikter

Linda har författat tre böcker ”Ägget – Om läkning efter traumatiska erfarenheter”, ”Ta rodret, kvinna” samt ”Kvinnor som vågar”.

Här finns tre intervjuer med Linda i Nyhetsmorgon, TV4

Några röster om Linda

”I november var Linda Lindenau hos vårt nätverk och berättade, på ett engagerat och inspirerande sätt, om hennes erfarenheter från seglingskurser för kvinnor. Lindas öppna och självklara attityd inför oss som åhörare väckte alla möjliga olika känslor och jag märkte att mitt eget ”hjärnkontor” blev utmanat. ”Hur är vi kvinnor tillsammans i ett sammanhang där vi behöver samarbeta… egentligen?!”  Jag kan varmt rekommendera Linda – som inspiratör och föreläsare”

Anne-lee Mellström
Processledare – Certifierad Coach – Samtalsterapeut
Gruppledare i Business In Heart – Kvinnligt affärsnätverk – Brommagruppen

”Med ganska kort varsel fick en liten grupp på Forsen möjlighet att lyssna på och prata med Linda. Hon har gjort en fantastisk resa, både i livet och på havet. Hennes insikter och klokskap väckte både intresse och många nya fräscha tankar kring kommunikation och inre krafter.”

Cajsa Lindgårdh
Kommunikationschef, Forsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *