KARIBIEN och ATLANTEN 2023

Sidan håller på att skrivas om. Snälla, ha överseende med eventuella konstigheter!

Du är välkommen ombord och dela din dröm med alla oss som också drömt. Det krävs inget särskilt av dig som vill följa med, mer än en vilja att delta och hjälpa till efter bästa förmåga. Det blir alltid en blandning av erfarenheter ombord, några som kan och vill ta mer ansvar och andra som vill testa långseglarlivet utan att kunna erbjuda mer än sin entusiasm och sin vilja att lära.

Båten heter Peristera och är en Oceanis 473 med fyra bekväma dubbelhytter och två toaletter/duschar. Det ryms sex gäster ombord.

Sträckorna är satta med en start- och en slutpunkt. Exakt hur vi seglar bestäms av vädret och deltagarna, men den ungefärliga planeringen kan du se i kalendern nedan. På vissa ställen är det ett uppehåll mellan etapperna. Då jobbar jag med administration och båtunderhåll, och det går inte att bo ombord.

Seglingarna är sinsemellan väldigt olika, allt från kortare kustnära sträckor eller mellan öar, där vi huvudsakligen seglar dagsturer, till långa färder över oceaner där vi inte ser land på flera veckor. Många sträckor är blandade, med någon översegling på några dagar, och resten av tiden i närheten av land. Seglar vi kustnära stannar vi ibland någon dag för att snorkla, eller göra utflykter. Det står några rader nedan om varje etapp.

Långsegling är inte så mycket avancerad segling egentligen, det handlar mer om nattvakter och att laga det som går sönder. Och njuta av livet, av att färdas naturnära i ett lugnt tempo. Egenskaper som tålamod, kreativitet och ett praktiskt sinnelag är viktigare än kunskaper om segeltrim. Tillsammans blir vi fantastiska team.

Vi har alla del i att segla båten. En av mina viktigaste uppgifter ombord är att skapa grupper där deltagare som aldrig träffat varandra tidigare ska fungera bra tillsammans och inspirera varandra att våga kliva fram och ta rodret. Det brukar bli en härlig stämning ombord med självförtroende som växer för varje ny uppgift man tar sig an.

De flesta sträckorna är öppna endast för kvinnor, en del för både kvinnor och män. De kvinnor som vill, kan då ta med sig en man. Det innebär att en ensam kvinna som anmäler sig, inte kommer att dela hytt med en man, utan med en annan kvinna. Det innebär också att det alltid kommer att vara minst hälften kvinnor ombord.

Mina blandade seglingar ska vara jämställda, dvs alla deltagare ska delta i ansvaret för samtliga sysslor. Det finns inga män som överhuvudtaget inte kan laga mat och diska, så de kommer att bilda matlag på samma sätt som kvinnorna. Och om något ska göras med el eller motor som en man ofta har mer kunskap om, så förväntar jag mig att kvinnorna tar chansen att delta och lära. Det blir mitt ansvar att skapa balans, de sträckor där det är både kvinnor och män ombord.

Lindaasna940 (2)

OBS! Du måste vara fullvaccinerad mot Covid i god tid innan avresan för att kunna följa med.

Seglingar 2023


Datum och sträcka Kommentar
12/2-24/2
St Vincent, Blue Lagoon till Grenada, St Georges.
Endast dagseglingar
Vi passerar den populära och svåruttalade ön Bequia, den förtjusande lyxmarinan på Canouan, det paradisiska Tobago Cays, Union Island med en svindlande flygplats och en bar ute på revet: Happy Island, undervattensskulpturer mm på vägen till Grenada.
26/2-8/3
Grenada – Sint Maarten
Transportsegling, 300 M. Det kan bli några nattseglingar. Vi seglar långa dagar, men har också tid att stanna på några ställen.
11/11-17/12
Las Palmas – St Lucia
Över Atlanten, 2800 M. En veckas förberedelser, tre veckors segling, några dagar på St Lucia. Vi deltar i eskadern Atlantic Rally for Cruisers. Se mer information om eskadern här: www.worldcruising.com.
Frukost, lakan, flytväst, undervisning mm ingår, men du behöver köpa en liten AIS-nödsändare som man fäster i flytvästen. Den kostar ca 3000, och du kan sälja den efteråt.
Klicka på ”Lindas logg” ovan, och läs om Atlantöverfarten 2022.
Atlanten

Framtiden?

Våren 2024 blir det några seglingar i Karibien. Därefter kommer Peristera att vara i Medelhavet i några år. Efter det får vi se.

Anmälan

Anmälan sker via Simple Signup, länk nedan. Där ser du kostnaden för varje etapp, samt hur många platser som finns kvar.
Du betalar en bokningsavgift på 20-35% av priset vid bokningstillfället.
Slutbetalning sker mot faktura i efterskott.
Skriv ut och läs de särskilda villkoren nedan.

Du är välkommen med din anmälan via Simple Signup
Karibien 2023 HÄR:
Atlanten 2023 HÄR: