Medelhavet och bidrag till flyktingar

Många funderar över om de verkligen vill segla runt i Grekland på semester, när havet samtidigt är en mer eller mindre livsfarlig flyktväg för andra.
I höstas hade jag flera besättningsbyten på Kos, och såg en del av flyktingarnas vardag på nära håll. Varje morgon kom gummibåtarna, flytvästar och båt lämnades kvar på stranden, i blöta skor gick de nyanlända in mot staden där de blev registrerade, fick bo några nätter i tält och sedan åka färja till Aten. I år ska jag passera genom grekiska skärgården på väg till Aten och resonerar så här. Vi ska absolut åka till Grekland på semester och bidra till landets hårt pressade ekonomi (visst, allt det där med generösa pensioner osv är sant, men nu handlar det om att det är Grekland som först måste ta emot alla hundratusentals flyktingar som senare kommer bla till våra stängda gränser) Och när vi åker dit kan vi passa på att skänka en slant till någon hjälporganisation. Jag kommer för min del att ge 500 kronor per deltagare i de två första etapperna i vår till organisationer på Kos och Lesbos.