Föredrag

Vill du höra mig berätta?

Linda2Här finns en kort film som smakprov. Filmad vid ”En kväll för kvinnor”, 8 mars 2012 på båtmässan i Stockholm, av Sittbrunnen.se

Nedan hittar du de teman jag brukar föreläsa om, men det går självklart att blanda och önska. Det handlar mycket om kvinnor, förstås, men kvinnor är också människor och det finns mycket allmängiltigt i mina föreläsningar.
Som jag ser det är vi alla ganska lika inuti, men vi tolkar världen olika utifrån hur vi påverkats av våra livsvillkor. Många av oss är rädda för olika saker, jag med, och det är en av de faktorer som avgör vilka val vi gör. Men jag påstår att man inte behöver vara så rädd! Jag vill påverka kvinnor att ta för sig mer av livet, tro sig om att klara av det som krävs för att göra det man har lust med, och vara snälla mot sig själva. Det är våra liv som pågår nu, och vi har ett ansvar gentemot nästa generation att visa vägen till större frihet för både kvinnor och män.

Jag tar betalt för att föreläsa, detta är mitt jobb. Men jag har olika priser beroende på omständighet. Kontakta mig så ska vi nog komma överens!

PeristeraSkeppar1”I november var Linda Lindenau hos vårt nätverk och berättade, på ett engagerat och inspirerande sätt, om hennes erfarenheter från seglingskurser för kvinnor. Lindas öppna och självklara attityd inför oss som åhörare väckte alla möjliga olika känslor och jag märkte att mitt eget ”hjärnkontor” blev utmanat. ”Hur är vi kvinnor tillsammans i ett sammanhang där vi behöver samarbeta… egentligen?!”  Jag kan varmt rekommendera Linda – som inspiratör och föreläsare”

Anne-lee Mellström
Processledare – Certifierad Coach – Samtalsterapeut
Gruppledare i Business In Heart – Kvinnligt affärsnätverk – Brommagruppen

 • Teambuilding beskurenVad krävs för att få kvinnor att acceptera dig som ledare? Deltagarna i min seglingsverksamhet har inte tidigare träffats, de ska dela hytt, äta och arbeta tillsammans på en liten gungande yta. Många är osäkra på sig själva och sin förmåga. Min uppgift är att få dem att trivas och arbeta tillsammans, och gärna också överträffa sig själva, våga ta steg de inte tagit tidigare.

  – Tvivla aldrig på din ledarroll. Kvinnor avslöjar dig.
 • Ping beskurenJag seglade till Antarktis med Milo Dahlmann för några år sedan. Till mina suggestiva bilder och filmsekvenser får du höra om seglingen över Drakes sund, om natthamnar med extrem förtöjning, lynnigt väder och iskallt vatten, pingviner och miljöregler, coola och mindre coola skeppare.

  – Är jag verkligen av rätta virket att segla över Drakens sund, frusen och lite ängslig som jag är?


  Läs mer om Milos segling här:
 • Linda_antarktis2Hur hänger mod, rädsla och meningen med livet ihop? Vad är egentligen mod? Tvärtemot vad man kan tro är inte jag särskilt modig. Inte om man tolkar mod som att inte vara rädd. Men jag gör saker ändå, för jag har bestämt mig för att det inte är min rädsla som ska styra mitt liv utan min lust.

  – Mod är en muskel, den behöver träning för att inte förtvina.
 • linda3Sjölivet är ett av de mest könsrollskonservativa områden vi har i vårt samhälle. Hur kommer det sig? Vad får det för konsekvenser för oss och våra barn? Jag vill inspirera till förändring hos både kvinnor och män. Om vi kan le lite åt vårt beteende, blir det lättare att komma vidare. Jag berättar bl.a. om min långsegling, ger exempel från mina kurser, visar på fakta och ger konkreta råd.

  – Vad är viktigast, ett harmoniskt båtliv eller en obefläckad gelcoat?